Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nyáj: x
Tehenek: 1/2x
Juhok: 1/3x
Kecskék: 1/3x-25

1/2x+1/3x+1/3x-25=x /*2*3
3x+2x+2x-150=6x
7x-150=6x /-7x
-150=-x /:(-1)
150=x

150 állatból áll a nyáj.
0