Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matematika - statisztika - Közép értékek 7

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Csatoltam a feladat képet. SOS be kellene.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ötös: x db
hármas: 4x
egyes: 0 db
kettes: 25-5x/3·2
négyes: 25-5x/3

2,96·25=5·x+3·(4x)+2·(25-5x/3·2)+4·(25-5x/3)
74=5x+12x+100-20x/3+100-20x/3
74=17x+200-40x/3
222=51x+200-40x
22=11x
x=2
2 db ötös, 5 db négyes, 8 db hármas, 10 db kettes
0