Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek megoldàsa

Főoldal » Általános iskola » Matematika
324
Sziasztok! Hogy kell megoldani ezeket az egyenleteket?

50=2x-26
6x+2<4
163=4x+23
1305=2x+245
2x+3>3x
0,5x+2x=7,5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
50=2x-26 /+26
76=2x /:2
X=38

2.
6x+2<4
6x< 4-2
6x<2 /:6
X< 1/3

3.
163=4x+23 /-23
140=4x /:4
X=35

4.
1305=2x+245 /-245
1060= 2x /:2
X= 530

5.
2x+3>3x
2x-3x> -3
-x>-3
×<3

6.
0,5x+2x= 7,5
2,5x= 7,5 /:2,5
X=3

0