Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Csatolom a képet, köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x-5≠0 --> x≠5

7-x/ x-5= 2/ x-5 + 3 I *x-5
7-x= 2+3*(x-5)
7-x=2+3x-15
7-x=3x-13 I+13
13+7-x=3x I +x
13+7=3x+x
20=4x
x=5 --> x≠5 Válasz: Nem gyöke az egyenletnek, mert nem elégíti ki az alaphalmazt

Remélem mindent jól és érthetően csináltam :)
0