Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek a matekban

Főoldal » Középiskola » Matematika
992
Egy 36 éves anyának 6 éves fia van. Hány év múlva lesz az anya háromszor annyi idős, mint a fia? Köszi előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenletben felírhatod, hogy x év múlva:
anya x év múlva = 3 * (fia x év múlva)
36 + x = 3 * (6 + x) /zb
36 + x = 18 + 3x /-x
36 = 18 + 2x /-18
18 = 2x /osztva 2
9 = x

ellenőrzés:
36 + 9 = 45.
6 + 9 = 15.
15 * 3 = 45.
2