Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
hogy oldom meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy sima másodfokú egyenlet:

`x^2-(3sqrt(3)-2sqrt(2))x-2sqrt(6)=0`

`x_(1;2)=((3sqrt(3)-2sqrt(2))+-sqrt((3sqrt(3)-2sqrt(2))^2-4*1*(-2sqrt(6))))/(2*1)=((3sqrt(3)-2sqrt(2))+-5.020163446)/2->`
`x_1=3.693944372`
`x_2=-1.326219074`
0