Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek pitagorász tétele SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
434
Sziasztok!
A feladatban adott egy háromszög, az oldalainak száma: a=14 cm, b=10 cm, az a oldal magassága ma=15 cm. Mekkora a b oldalához tartozó magasság?
Addig megvan, hogy pitagorász tétellel kell kiszámolni, viszont nem tudom, hogy hogy kell felírni...
Így? 10(másokdikon)= a(másodikon)+ b(másodikon)
Vagy hogy kellene?
Előre is köszönöm a válaszokat..(hétfőre kellene):)))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T=a·ma/2=b·mb/2
T=14·15/2=105 cm²=10·mb/2 amiből a b oldalhoz tartozó magasság m=21 cm

Itt nem kell Pitagorasz tétel, mert a háromszöged nem derékszögü.
0