Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen számjegyeket írhatunk a C helyére?

Főoldal » Középiskola » Matematika
782
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy szám akkor osztható hárommal, hogyha a számjegyek összege osztható hárommal
`64c39c`
`6+4+3+9 = 22`

`22+2c` értéke akkor lesz osztható hárommal, ha:
c = 1 (24 a számjegyek összege)
c = 4 (30)
c = 7 (36)

több esetben nem
c = 2 (26, nem osztható hárommal)
c = 3 (28)
c = 5 (32)
c = 6 (34)
c = 8 (38)
c = 9 (40)
1