Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen számjegy állhat az x helyén?

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hattal akkor osztható egy szám, ha 2-vel is és 3-mal is osztható
tehát olyan páros számot keresek, melynek számjegyinek összege is osztható hárommal

`361X`
`3+6+1 = 10`

Hárommal osztható:
X = 2,5,8

Ebből kettő páros így két eset lehetséges:
Ha X = 2 vagy 8
Módosítva: 5 éve
1