Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék segítséget kérni a matek háziban!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
411
Két szám különbsége 63. Melyik ez a két szám,ha az egyik 8- szor nagyobb mint a másik!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Célszerű az ilyen feladatokat "algebrai nyelvre" lefordítani, jelen esetben itt egy kétismeretlenes egyenletrendszert kapok.

`x-y = 63`
`x = 8y`
vagy
`y = 8x`
(a feladat szövege alapján mindkét eset lehetséges)

a kétismeretlenes egyenletrendszert bárhogyan megoldhatom. (egyenlő együtthatók módszerével vagy behelyettesítéssel)
Ha x=8y akkor:
`x = 72`
`y = 9`

ha y = 8x, akkor:
`x = -9`
`y = -72`
0