Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Egy háromszög három oldalának hossza 9 cm,12 cm és 14cm. Mekkora a legnagyobb szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

A legnagyobb szög a legnagyobb oldallal szemközti. Írjuk fel rá a cosinus tételt.:
c²=a²+b²-2*a*b*cosγ
14²=9²+12²-2*9*12*cosγ
cosγ=29/214
γ=82,21⁰
0