Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz tétel!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1271
Egy szimetrikus trapéz átlójának hossza 34cm. Az átló 28°-os és 34°-os szögekre osztja a trapéz hegyesszögét. Az utóbbi szög másik szára a trapéz hosszabbik alapja. Számitsa ki a szimetrikus trapéz oldalainak hosszát.
Valaki tudna segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

2. eset a feladat megoldása, az 'utóbbi szög' - ből kiderül.
Alapok: a=38,296 cm c=18,078 cm
Szárak: b=21,533 cm
0