Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
969
Egy kúp alakú oxigénsátor alapkörének átmérője 6m. Milyen magas lehet a sátor ha 20m³ oxigén tudunk benne tárolni?Mekkora ekkor a kúp nyílásszöge?Mennyi a sátor palástjának területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kúp térfogata: 20 m3
(r2π*m)/3
r = d/2 = 6/2 = 3 m

(r2π*m)/3
(32*3.14*m)/3
(28.26*m)/3

(28.26*m)/3=20 /*3
28.26m=60 /:28.26
m=2,12

(Minimális kerekítési hiba van a pí miatt)

Magassága: 2.12 méter kerekítve


Palástjának területe:
r*π*a
sugár*pí*alkotó

Alkotóhoz pitagorasz-tétel kell.

2.12^2+3^2=a^2
4.5+9=a^2
13.5=a^2
3.67=a

r*π*a
3*3.14*3.67=34.6 méter

34.6 m^2 a palást területe

Nyílásszöge:
sin=r/a
sin=300/367
Módosítva: 9 éve
0