Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia tömegszázalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
789
1; egy nagyon erős gyógyszer hatóanyag-tartalma 0,001 w% csupán. Hány gramm a hatóanyag egy 2 g-os tablettában?

2; 0,5 mol NaCl van feloldva 0,05liter oldatban. Milyen az oldat anyagmennyiség-koncentrációja? Előre is köszönöm a választ!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.
Mivel

`w = m_((anyag))/m_((össz.))`

ezért

`m_((anyag)) = w*m_((össz))`

0,001w% = 0,00001

tehát

`0.00001*2g = 0,00002g` = `0.02mg`

2.
Mivel:

`c = n/V` ezért `0.5/0.05 = c = 10` `(mol)/(dm^3)`
0