Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
776
Rozi egy-egy papírlapra felírja az egy jegyű prímszámokat, majd egy zsákba helyezi őket.Visszatevéssel véletlenszerűen kettőt húz. Ezekből egymás mellé téve kétjegyű számokat alkot(az elsőnek húzott szám a tízes helyi érték).Mennyi annak a valószínűsége, hogy a kapott szám prím?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Érdemes felírni, ilyen kevés számnál:

2 3 5 7

Lehet:
23,25,27
32,35,37
52,53,57
72,73,75

12 lehetőség, abból kedvező:
23,37,53,73

Kedvező/összes:
4/12=0.33
33% esély

vagy

4!/2=12
4/12=0.33
33%
0