Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
3683
1,-Bontsd primtényezők szorzatára az 1848 -as számot,majd ird fel a szám összes osztóját!
2,- Az 1848 olyan négyjegyű szám,amelyben az első két számjegy szorzata megegyezik az utolsó számjeggyel,a harmadik számjegy pedig az utolsó számjegyfele.Ird le az összes ilyen feeóltételekkel rendelkező négyjegyű számot,növekvő sorrendben!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1; 1848= 3*2*2*2*7*11

2; 1212;1424;1636;2224;2448;3236;4248
1

1. feladat:
1848 | 2
924 | 2
462 | 2
231 | 3
77 | 7
11 | 11
1

Tehát az 1848 prímtényezős szorzatalakja: 1848 = 23 * 3 * 7 * 11
Az 1848-nak 4 * 2 * 2 * 2 = 32 darab osztója van.
1848 osztói (osztópárokkal):
1 - 1848
2 - 924
3 - 616
4 - 462
6 - 308
7 - 264
8 - 231
11 - 168
12 - 154
14 - 132
21 - 88
22 - 84
24 - 77
28 - 66
33 - 56
42 - 44
1