Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveg feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
371
Bálint külföldön 25DVD-t vásárolt darabonként 13,98 euróért.Mivel ilyen sokat vásárolt,minden egyes DVD-re 2,43 euró visszatérítést kapott.Mennyit fizetett végül a 25 DVD-ért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 25 DVD ára: 25*13,98=349,5 euro
Darabonkent 2,43 euro kedvezmeny: 25*2,43=60,75 euro
Teljes összegből kivonod a kedvezmenyt: 349,5-60,75=288,75 eurot fizetett.

Egy egyenletben leirva:
25*13,98-25*2,43=288,75 euro
0