Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia segitséget szeretnék kérni

Főoldal » Általános iskola » Kémia
397
Hány tömegszázalékos az az oldat melyet úgy készítünk,hogy 230 g vizben 20 g sót oldunk fel?
mo=?
mfa ?
tömeg% ?


2, 2 kg 32 tömeg% -os sziruphoz hozzáöntünk 3 kg vizet.Hány tömegszázalékos lesz az oldat?

mo mfa tömeg%
I.OLDAT
II.OLDAT
ÖSSZESEN
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
mo = 20g+230g = 250g
mfa = 20g
tömeg% = 20/250 = 8%

2.
I. oldat: 640g szirup és 1360g víz
II. oldat: 0g szirup és 3000g víz
ÖSSZESEN: 640g szirup és 4360g víz

`w% = (640g)/(4360+640) = 12.8%`
Módosítva: 5 éve
1