Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feleletválasztós feladatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
581
Sziasztok! Ha bármelyik feladatban tudtok segíteni azt nagyon megköszönöm!

,,14.Melyik állítás helytelen?
A) A mészégetés: CaCO3 + O2 = CaO + CO2.
B) A mészoltás: CaO + H2O = Ca(OH)2.
C) Az oltott mésszel a falon történik: Ca(OH)2 + CO2 = CaCO3 + H2O.
D) A meszes vízbe fújva zavarosodást tapasztalunk: Ca(OH)2 + CO2 = CaCO3 + H2O.
E) Meszes vizet nem csak a mész oltásával állíthatunk elő: Ca + 2 H2O = Ca(OH)2 + H2.

16.Mi a legfontosabb oka a H2O és a H2S forráspont-különbségének?
A) A vízmolekulákban erősebbek a kovalens kötések.
B) A vízmolekula erősebben dipólusos.
C) A vízmolekulák között erősebb másodrendű kötések jönnek létre.
D) A vízmolekulának kisebb a moláris tömege.
E) A víz folyékony, a H2S gáz-halmazállapotú anyag.

17.Melyik vegyületre nem igaz, hogy redukálószer a megadott folyamatban?
A) A kén-hidrogén, amikor jóddal reagál.
B) A kén-dioxid, amikor vizes oldatban jóddal reagál.
C) A kén-hidrogén, amikor hidrogén-peroxiddal reagál.
D) A kén-dioxid, amikor kén-hidrogénnel reagál.
E) A kén-dioxid, amikor oxigénnel egyesülve kén-trioxiddá alakul.


18.Nem következik be látható változás, ha H2O2-oldatba:
A) dihidrogén-szulfid vizes oldatát öntjük,
B) kálium-jodid-oldatot öntünk,
C) szilárd mangán(IV)-oxidot (MnO2) szórunk,
D) kénsavval megsavanyított KMnO4-oldatot öntünk,
E) NaOH-oldatot öntünk."
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, feladat, oxigéncsoport
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
14. A , helyes reakció: `CaCO_3 -> CaO + CO_2`
16. C , hidrogénkötések
17. D, a kén-dioxid oxidálja a kén-hidrogént `SO2 + 2H2S -> 3S + 2H_2O`
18. E, nincs konkrét reakció
1