Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok (százalékszámítás)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
436
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet. ( Le írnád vagy el küldeniéd azt ahogyan kiszámoltad köszönöm szépen a segítséget előre is.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem tudom neked melyik a könnyebb mód:

B)
6:24/100=25%
Az osztály 25 %-a.

C)
Összesen 17 tanuló:
17:24/100=70,83 (végtelen 3-as)
Az osztály 70,83 %-a.

D)
jegyek összege/jegyek száma
5*6+4*4+3*7+2*3+1*1/21=74/21≈3,52
Az osztály átlaga 3,52.

Ezekkel a képletekkel ki lehet számolni, de én egyenes arányossággal számolok:
B)
24-en vannak, ez 100% /:100
0,24 az 1% 6:0,24=25, tehát /*25
6 az 25%

C)
24 az 100% /:100
0,24 az 1% 17:0,24=70,83, tehát /*70,83
17 az 70,83%
Módosítva: 5 éve
0