Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika tz

Főoldal » Középiskola » Fizika
769
6m hosszú mérleghinta egyik végén egy 30kg-os gyerek ül. Hova üljön a másik, 45kg-os gyerek, hogy egyensúlyban legyenek? (a hinta közepen van alátámasztva)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az egyensúly feltétele, a jobb és a baloldali forgatónyomatékok legyenek egyenlőek!
Jelöljük "x"-el a forgáspontól lévő 45kg-os gyerek helyét
300N·3m=450N·x ⇒x=900/450=2m
0