Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlettel megoldható feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
Képeket csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, egyenlet, általánosiskola
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
1/9x = 1/24x +3 /kn.
8x/72 = 3x/72 + 216/72 /*72
8x = 3x + 216 /-3x
5x = 216 /:5
x = 43,2
Katiék kertje a várostól 43,2 km-re van.

2.
1/5x + 1/6 x + 1/9x = 1 /kn.
54x/270 + 45x/270 + 30x/270 = 270/270
129x = 270 /:129
x ~ 2,09

V : A betonozási munkák ~ 2 napig tartanak.

3.
1/8*3 + 1/12x = 1
3/8 + 1/12x = 1
36/96+ 8x/96 = 96/96
8x = 96 /:8
x = 7,5
V: A fiú 7,5 óra alatt végzi el a munkát.
Módosítva: 5 éve
2