Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
1304
Egy zsákban 2 fehér, 1 zöld és 3 kék golyó van.Ha két golyót húzunk a zsákból visszatevéssel, mennyi annak az esélye, hogy azonos színű golyót húzunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ilyen rövid feladatnál érdemes esetszétválasztással számolni;

1. eset: két fehéret húzunk, ez 2*2=4 esetben lesz így.
2. eset: két zöldet húzunk, erre 1*1=1 lehetőség van.
3. eset: két kéket húzunk, ez 3*3=9-féleképpen lehet.

Tehát 4+1+9=14 esetben húzunk két egyforma színűt.

Összes eset: 6*6=36, így a valószínűség: 14/36=7/18=~0,3889=38,89%.
0