Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Csatoltam képet! Kéne a számolás menete is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy régi érettségi feladat amiben hetedik osztályos tananyag van.
Egy szám akkor osztható hárommal ha a számjegyeinek összege osztható hárommal.
A számjegyek összege: 6+4+3+9+c+c=22+2c ennek kell hárommal oszthatónak lennie.
Ha c=1 akkor 22+2c= 24 ami osztható hárommal.
Ha c=4 akkor 22+2c= 30 ami osztható hárommal.
Ha c=7 akkor 22+2c= 36 ami osztható hárommal.
1