Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ismerve azt,hogy ha a fény üvegből levegőbe lép ki, a teljes visszaverődés határszöge 42fok,határozzuk meg milyen szög alatt lép ki a fénysugár 25fokos beesési szög esetén!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1373
szintén a fizikára való házim
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
sin ah = n2,1
n2,1 = sin α / sin β

Határszög = ah = 42 fok

sin(42fok) = sin(25fok) / sin(β)
β = 39 fok
0