Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
757
Sziasztok! Tudnátok segíteni?
Egy háromszög oldalainak hossza: 2 cm, 5 cm, 8 cm. Egy hozzá hasonló háromszög kerülete 25cm. Mekkorák az oldalai?
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ennek kerülete 2+5+8=15 cm
Másiknak 25 cm

Hasonló = egyenes arányosság
25:15=1.66

2*1.66=3,22
5*1.66=8,3
8*1.66=13,28
0