Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1; Egy könyvespolcon összesen 300 db könyv van. Az alsó polcon kétszer annyi, a középsőn 40-nel több, mint a felső polcon. Hány könyv található az egyes polcokon?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
569
1; Egy könyvespolcon összesen 300 db könyv van. Az alsó polcon
kétszer annyi, a középsőn 40-nel több, mint a felső polcon.
Hány könyv található az egyes polcokon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, 1; Egy könyvespolcon összesen 300 db könyv van. Az alsó polcon kétszer annyi, a középsőn 40-nel több, mint a felső polcon. Hány könyv található az egyes polcokon?
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+x+40+2x=300
x=65

Felső polc=x=65 könyv
Középső=x+40=105
Alsó=2x=130

Ellenőrzés:
65+105+130=300
1