Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
807
Egy háromszögben a=3 és b =4 egység, valamint az a oldallal szemközti szög 45°.
Határozd meg a háromszög szögeit és hiányzó oldalát!

2. Számítsd ki a Pécs-Budapest-Győr háromszög szögeinek nagyságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1.

Cosinus-tétel
a²=b²+c²-2bc×cosα
c=3.81 cm


2.

Cosinus-tétel megint
170²=108²+185²-2×108×185×cosγ
γ=64.8°

Sinus-tétel

a/c=sinα/sinγ
α=35.1°

a/b=sinα/sinβ
β=80°

0

Csatoltam képet.
0