Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
728
A feladat: Két oldatunk van. Az egyiket úgy készítjük el, hogy 1,0 mol NaCl-ot beleszórtunk vízbe, és az oldatot feltöltöttük 1,0 literre. A másikat úzy készítettük, hogy 80g NaCl-ot oldottunk fel 920g vízben. (A kapott oldatot tekintsük 1,0 g/cm3 sűrűségűnek.) Egyforma-e a két oldat anyagmennyiség-koncentrációja? Válaszodat indokold meg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. oldat:
`c = n/V = (1mol)/(dm^3)`

2.

`80g` `NaCl` = `1.37mol`

`c = n/V =` `(1.37mol)/(dm^3)`
0