Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol fordítás

301
Csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Idegen nyelv

Válaszok

3
A költő, aki írta a Sherlock Holmes-t
Arthur Conan Doyle Edinburgh-ban született, 1859. május 22-én. Gyógyítást tanult az Edinburgh-i Egyetemen, és még diákként rövid történeteket kezdett el írni. Dél-Angliában kezdte doktori pályafutását, de ekkor még nem volt olyan sok páciense. Ezért szabadidejében, a brilliáns nyomozóról, Sherlock Holmes-ról kezdett el írni. Holmes személyiségét Conan Doyle az egyetemi professzoráról mintázta. A londoni Baker Street 22lb(?)-n élő Holmes a bonyolult bűntények és rejtélyek megoldásairól híres, amik megoldásában intelligenciája segíti. A Sherlock Holmes történetek hamar híresek lettek, de 1893-ban Conan Doyle megunta a detektívet, és eldöntötte, hogy 'megöli'. A végső problémában Sherlock Holmes és ellensége, Moriarty professzor meghal, mikor leesnek a Reichenbach vízesésről, Svájcban. Viszont az emberek boldogtalanok voltak, hogy elveszítették Sherlock Holmes-ot. Több újságban is volt rengeteg üzenet, amiben azt kérik, hogy visszatérjen.
Végül, 1901-ben Conan Doyle felélesztette egy új történetben, A sátán kutyájában. Elmagyarázta, hogy Holmes nem halt meg a Reichenbach vízeséseknél, de csodálatos módon túlélte. Conan Doyle meghalt 1930. július 7-én, de Sherlock Holmes tovább élt még rengeteg más történetben és filmes feldolgozásokban. Nem rég ő volt az ihlet a House sorozatban lévő Dr Gregory House karakterhez.
Módosítva: 3 éve
1

A Sherlock Holmes írója

Arthur Conan Doyle Edingurgban született 1859 május 22-én. Orvoslást tanult az edinburghi egyetemen és mint tanuló, novellákat kezdett írni. Orvos lett Dél-Angliában, de elejinte nem volt sok betege. Így a szabadidejében, történeteket írt egy kíváló detektívről, Sherlock Holmesról. Conan Doyle Holmes személyiségét az egyetemi tanáráról mintázta. Holmes, aki a London, Baker utca 221 b lakásban lakik, arról híres, hogy nehéz bűncselekményeket és rejtélyeket old meg, a kitűnő intelligenciáját használva. A Sherlock Holmes történtek hamar népszerűvé váltak, de 1893-ban Conan Doyle megunta detektívét és eldöntötte, hogy "megöli". A végső problámában Sherlock Holmes és ellensége, Moriarty professzor mindketten meghalnak, mikor Svájcban lezuhannak a Reichenbach-vízesésbe. De az emberek nagyon bánatosak voltak Sherlock Holmes elvesztése miatt, és rengeteg újságban levelek voltak, hogy hozza vissza. Végül 1901-ben Conan Doyle visszahozta egy új történetében, A sátán kutyájában. Elmagyarázta, hogy Holmes nem halt meg a Reichenbach-vízesésben, hanem csodálatos módon túlélte. Conan Doyle 1930 július 7-én meghalt, de Sherlock Holmes folytatja életét a történetekben és sok filmes verzióban. Nemrég ő inspirálta Dr George House karakterét a House tv sorozatban.
-1

0