Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra segítség!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
633
1, Hány kg 40%-os sóoldathoz adtak 4kg sót, ha 60%-os oldatot kaptak?

2, Hány kg 30%-os sóoldathoz öntöttek 4kg vizet, ha 25%-os oldatot kaptak?

3, 3kg 5%-os sóoldatba 4kg 12%-os sóoldatot öntöttek. Hány százalékos lesz az összeöntött sóoldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1.: 8
2.: 20
3.: 9
1

Csatoltam képet.
0

3.


Tömeg(kg)............%......oldott anyag
1.....3.....................5.......3*5= 15
2......4..................12.......4*12=48
K......7...................x........7x

48+15= 7x /öv.
63 = 7x /:7
x = 9

Az oldat 9%-os lesz.

2. Ez nekem 19,2 kg lett.
érdemes megjegyezni!
Tömeg(kg)............%......oldott anyag
1......x....................30.......30x
2......4...............................+4
K.....x+4................25.......25(x+4)

Van x kg 30% os oldat
Ez 30x
Hozzáadunk 4kg-ot
30x+4
Így a keverék x+4 kg lesz
Tudjuk, hogy 25%-os
Így: 25(x+4)
Ez egyenlő lesz 30x+4 gyel

30x+4 = 25(x+4) /zf.
30x +4 = 25x + 100 /-25x
5x +4 = 100 /-4
5x = 96 /:5
x = 19,2

Ellenőrzés:
25*19,2+25*4= 580
30*19,2+4= 580
Módosítva: 5 éve
1