Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok. Tudnátok segíteni a Matematikában?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
363
Hello. Mivel én és a Matek nem állunk közel egymáshoz ezért sajnos nem értem a házimat. Részletesen le írom.

Egy műszaki áruház raktárában 120 darab televízió van. A készlet 15%-a 36 cm képátlójú készülék, 48 darab 72 cm képátlójú, a több 55 cm képátlójú.
a) A legkisebb képátlójú készülékből hány darab van a raktárban?
b) Az 55 cm képátlójú készülékből hány darab van a raktárban?
c) Hány százalékkal változik a teljes raktárkészlet, ha 21 készüléket eladnak?

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, 120*0,15=18 darab
b, 120-48-18=54 darab
c, 120-21=99
99/120= 82,5%a lesz az erederi raktarnak
Vagy: 100-82,5=17,5%kal csokken
0