Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat 1

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Elso kerdes:
x+(x+3)+(x+6)=36
3x+9=36 /-9
3x=27 /:3
x=9
Az oldalak 9, 12 es 15 cm hosszuak.

Masodik kerdes:
A legnagyobb szog a legnagyobb oldallal szemben van, legyen y, igy alkalmazhato a koszinusz tetel:
152=92+122-2*9*12*cos(y)
225=81+144-216cos(y)
0=216cos(y) /:216
0=cos(y)
Ha ezt beutod szamologepbe (nalam shift+cos 0), kijon, hogy cos(y) =90° a legnagyobb szog

0