Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlő együtthatók módszere - matematika segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
603
Jelenleg az egyenlő együtthatók módszerét vesszük, és az egyik egyenlet nekem nem jön ki. A képen látható. Addig megvan hogy összeadju, de utána mi a teendő vele? Mivel bal oldalon x, és y van, jobb oldalon pedig konsstans ezért nem tudom hogy hogyan jön ki a végén az eredmény.
A válasz:
x= -7/8
y= 3
De engem nem a megoldás érdekel, hanem az hogy ez hogyan jött ki. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, egyenlet, házi, egyenlőtlenség, egyenletek, együtthatók
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Eloszor a masodik egyenletbol kivonod az elsot, akkor kijon:
- 9y=-27 /*(-1)
9y=27 /:9
y=3

Utana behelyettesited barmelyik egyenletbe az y erteket.

8x+(2*3)=-1
8x+6=-1 /-6
8x=-7 /:8
x=-7/8 (minusz het nyolcad)
1