Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SOOS KÉRLEK SZÉPEN SEGÍTSETEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
451
10 kilogramm 40%-os sóoldathoz mennyi 60%os sóoldatot adjunk, hogy a keverék 50%-os legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
......Kg................%.............oldott anyag
1,...10...............40....................400
2,....x................60....................60x
K,..10+x...........50....................50 (10+x)

K= keverék

400+60x = 50 (10+x) /zf.
400+60x = 500+50x /-50x
400+10x = 500 /-400
10x = 100 /:10
x = 10

Ellenőrzés:
60*10+400= 500+500
1000=1000
Tehát jó.

Válasz:
10 kg 60%-os oldatot kell hozzáadni.

Ha valami nem világos, nyugodtan kérdezz rá!


Módosítva: 5 éve
0