Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK Sürgős!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
1. A 35 fős osztályból 18 lány, a többiek fiúk. Számoljuk ki a fiúk-lányok százalékos megoszlását
és ábrázoljuk kördiagramon! (NEM KELL A DIAGRAM).

2. Egy 28 ha-os földterület 38%-án búzát, 12 ha-on árpát, a maradékon repcét termesztenek.
Hány ha-on történik a repce termesztés? Ez hány %-a a teljes földterületnek?

3. Laci 25000Ft-ot tett a bankba egy évre. Az év végén 26000 Ft-ot kapott vissza. Hány %-os
kamatot fizetett a bank?

4. Laci 28000 Ft-ot tett a bakba, és 5 hónap múlva 28500 Ft-ot vehet ki. Hány % éves kamatot
ad a bank?

5. Black Friday alkalmával a 30000 Ft-os vacakot az üzlet 24500 Ft-ért adja. Hány %-os az
árcsökkenés?

KÉREM VALAKI VÁLASZOLJA MEG, MERT SÜRGŐS!!! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#SOS, #matematika, #sürgős
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, 18/35=51,4%
(35-18)/35=48,6%

2, 28*0,38=10,64
28-10,64-12=5,36
5,36/28=19%

3, 26000/25000=104->4%

4, 29200/28000=104,3->4,3%

5, 24500/30000=81,67
100-81,67=18,33%
1