Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SOOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
677
Egy kád a csapon át 8 perc alatt telik meg,míg a tele kád 10 perc alatt ürül ki,ha a lefolyóját megnyitják.Mennyi idő kell a nyitott lefolyóju kád megtöltéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1/8x - 1/10x = 1 /kn.
5/40x - 4/40x = 40/40 /*40
5x - 4x = 40 /öv.
x = 40

Ellenőrzés:
8 perc alatt megtelik egyszer, így 40 perc alatt 5 -ször telik meg.
10 perc alatt egyszer kiürül, így 40 perc alatt 4-szer ürül ki.
5-ször megtelt, 4-szer kiürült, így a kád tele van vízzel.

V: 40 percbe telne, hogy a kád nyitott lefolyóval megteljen vízzel.
Módosítva: 5 éve
0