Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK!sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
591
Számítsa ki a kerületet és a területet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Úgy fogok hozzá hogy levágom a két háromszöget függőleges vonalakkal, így kapok 2 háromszöget és 1 téglalapot.
A háromszög egyik oldala:(44-13)/2=15,5
A másik befogó:
tg(43°)=x/15,5=>x=tg(43°)*15,5=14,4540cm
Az átfogó:
cos(43°)=15,5/y=>y=15,5/cos(43°)=21,1936cm
K=13+44+2*(32+21,1936)=163,3872cm
T=13*(32+14,4540)+2*1/2*15,5*14,4540=1217,939cm2
0