Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyszi segítsetek koordinata geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
2137
Milyen távolságra van az origótól az 5x-2y=23 egyenletű egyenes 1 ordinátájú pontja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
y=1 behelyettesítésével kapod, hogy x=5
Most egy olyan derékszögű háromszöged van, aminek egyik befogója 1, a másik 5 egység hosszú. Ennek a háromszögnek az átfogóját kell számítani Pitagorasz tétellel. Az erdmény: 26 
Módosítva: 5 éve
0