Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
566
Matematika 5. Osztály csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,
100x(2,3-0,47) =
Először a zárójelben levő feladatot kell kiszámítanod!
2,3 - 0,47 = 1.83
100*1,83 = 183
Tehát a végeredmény 183

(5,6 + 4,4) : 1000 =
Itt is a zárójelben lévő számokat számítod ki!
5,6+4,4 = 10
10/1000 = 0,01
Tehát itt a végeredmény 0,01

2,
1 kg szilva -> 0,42kg aszalt szilva
85 kg szilva -> ?kg aszalt szilva
80*0,42 = 33.6
Tehát az eredmény 33,6kg aszalt szilva

3,
45 hektár -> 211,5 tonna
1 hektár -> ? tonna
211,5/45 = 4,7
1 hektár -> 4,7 tonna

Ellenőrzés: 4,7*45 = 211,5 tonna
0