Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek,szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
947
Kata 26évvel fiatalabb édesanyjánál,3 évvel idősebb öccsénél,Bálintnál.
Hármuk életkora összesen 65év.
Hány évesek külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kérlek segítsetek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Kata= x
Anya= x+26
Bálint= x-3

x+x+26+x-3=3x+23

3x-23=65 / - 23
3x=42 / : 3
x=14

Kata= 14
Anya= 40
Bálint= 11

Ellenőrzés:

14 + 40 + 11 = 65
65=65

Válasz:
Kata 14, az anyukája 40, Bálint pedig 11 éves.
Módosítva: 5 éve
0