Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1549
Karcsi 8 év múlva harmadannyi idős lesz,mint édesapja most
Most életkoruk összege 44év.
Hány eves Karcsi most?
Hány éves az édesapja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek segítsetek kérlek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Karcsi eletkora x
Apukajae 3(x+8)
Egyenletben igy nez ki:
x+3(x+8)=44

Beszorzol, rendezel:
4x+24=44 /-24
4x=20 /:4
x=5

Ellenorzes:
Karcsi 5 eves most, apa: (5+8)*3=39
39+5=44
0