Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2237
Egy ruha árát 20%-kal emelték, majd mivel csökkent iránta a kereslet, 20-%-kal csökkentették az árát. Hány százaléka az új ár az eredeti árnak? Hány százalékos a változás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
A ruha például most kerüljön 100 forintba (az egyszerűség kedvéért)

Eredeti ár: 100
Új ár (eredeti ár+20%): 100+100*0.2=100+20=120
Csökkentett ár (új ár-20%): 120-120*0.2=120-24=96

HÁNY SZÁZALÉKA AZ ÚJ ÁR AZ EREDETI ÁRNAK?
Eredeti ár: 100
(leg)új(abb) ár: 96

válasz: 96%-a.

HÁNY SZÁZALÉKOS A VÁLTOZÁS?
Eredeti ár: 100
(leg)új(abb) ár: 96

100-96=4

válasz: 4%-os.
0