Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek algebrai egyenletek! (Összevonás meg ilyenek)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
593
a, 9(x-3)-3(2x-6)=10x-48-4x+15

b, 4(x+3)-2(4-x)+2 naggyob és egyenlő -(2x-1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
9(x-3)-3(2x-6)=10x-48-4x+15 | zárójel felbontás
9x-27-6x+18=10x-48-4x+15 | összevonás
3x-9=6x-33 | +33
3x+24=6x |-3x
24=3 | /3
x=8
0