Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A gyémánt levegőre vonatkoztatott törésmutatója 2,4. A gyémánt felületére fénysugarak érkeznek.Számítsa ki a törési szögeket 30fokos és 45fokos beesési szögekre!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1033
Segítenétek légy szi a fizika házimban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Fénytörési törésmutató = beesési szög szinuszának és a törési szög szinuszának hányadosa

Tehát
1,
2,4 = sin(30fok) / sin(törési)
2,4 = 1,2 / sin(törési)
2,4 sin(törési) = 1,2
sin(törési) = 0.5
törési szög = 30 fok

2,
2,4 = sin(45fok) / sin(törési)
2,4 = (1/√2) / sin(törési)
2,4 sin(törési) = (1/√2)
sin(törési) = (1/√2) / 2,4
törési szög = 17.13522151 fok
0