Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS. Kémia. Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
445
Összeöntünk 4 cm3 pH=2 HCl oldatot és 196 cm3 pH=11 NaOH-oldatot. Mennyi lesz a keletkezett oldat pH-ja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Itt, amikor összeöntöd a két oldatot, akkor az új oldat térfogata nem biztos, hogy meg fog egyezni, a két oldat térfogatának összegével, de mivel itt most nem adtak meg semmit az összeöntött oldatról, ezért úgy vettem, hogy, ha összeöntjük a kettőt, akkor az meg fog egyezni, a két oldat térfogatának összegével, tehát 4cm3 és 196 cm3=200cm3.


Esetleg kérdésed van, nyugodtan írj!
0