Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos, matek!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1084
A napilap ára kétjegyű szám. Annyit tudunk róla hogy, a számjegyek összege 15, és ha felcseréljük a számjegyeket, akkor az eredeti szám értékénél 27-tel kisebb számot kapunk. Mennyibe kerül az újság?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a lap eredeti ára: Xy
(1) x+y=15
(2) 10y+x=10x+y+27

(1)-ből x=15-y behelyettesítve (2)-be
10y+15-y=150-10y+y+27
9y+15= -9y+177
18y=162
y=9
X=15-y=15-9=6

a lap eredeti ára: 69
0