Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szögfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
536
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2Szia!

A háromszög területének képlete: T=a*b*sinγ/2 (ahol a és b a két oldal, γ pedig a közbezárt szög), tehát:
17,2=6*8*sinγ/2
17,2=24*sinγ /:24
0,7167=sinγ
sinus esetében 0⁰ és 180⁰ között két szög esetében lesz ez igaz:
γ1=45,78⁰ és
γ2=180⁰-45,78⁰=134,22⁰

0