Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Középiskola » Matematika
459
Forgástestek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

a 4-es és az 5-ös kicsit zagyvára sikeredett. A 4-esben hiányzik a távolság, az 5-ösnél pedig a feladat eleje hasáb, a vége gúla.
1

3-as feladat: d=14cm, a=25cm, m=?
először felezzük meg az átmérőt: r=7cm
Ezek után pitagorasz tétellel kisámítjuk a magasságot:
r2+m2=a2 /átrendezve
m2=a2-r2
m2=252-72
m2=625-49
m2=576 /  
m=24cm
1