Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnatok segiteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
358
79 mg piridinhez, annyi vizet adunk, hogy a keletkező oldat térfogata 1,0 dm3 legyen. Hány db piridinmolekulát tartalmaz az így keletkező oldat köbcentiméterenként?
6*10^17en a megoldas de sehogysem jon ki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A piridin moláris tömege:
` M = 5*12+5+14 = 79` `g/(mol)`

így a piridin anyagmennyisége:

`0.079/79 = 0.001` `mol`

egy köbdecire higítva a koncentráció:

`0.001` `(mol)/(dm^3)`

Ennyi anyagmennyiség található meg egy köbdeciben. Egy köbcentiben ezredennyi:

`1*10^(-6) mol`

Ezt ha az Avogadro számmal szorzom, akkor az eredmény:
`10^(-6) * 6*10^(23) = 6*10^17`
0